Terug naar school

Hoe maak je de eerste schooldag tot een feest?

1 september komt met rasse schreden dichterbij. Honderden en duizenden leerlingen trekken na een zomer vol pret weer naar de klas om alweer van alles bij te leren over de wondere wereld van biologie, wiskunde, talen en geschiedenis. Sommigen duiken met plezier opnieuw de schoolbanken in, voor anderen wordt het even tandenbijten. Maar hoe zorg je ervoor dat de eerste schooldag voor jouw kinderen een feest wordt? 

  • Een laatste avondmaal

Vier het einde van de vakantie met het hele gezin en mét toeters en bellen! Maak een kampvuur in de tuin, kruip gezellig rond de tafel om de leukste vakantiefoto’s uit te kiezen, steek nog een laatste keer die barbecue aan, of slaap nog één nacht avontuurlijk in een tent in de tuin. Een kers op de vakantietaart! 

  • Een feestelijk ontbijt

Start de eerste dag van het schooljaar met een uitgebreid ontbijt. Vergeet de ochtendrush, de files en de klok even (of toch niet helemaal) en bereid een stevig ontbijt voor. Versgeperst fruitsap, muesli, eitjes en koffiekoeken maken het begin van de vroege ochtend minder zwaar. En zo staan jullie meteen met z’n allen klaar om er tegenaan te gaan!

  • Een verrassingspakket

Een leuk extraatje? Een verrassingspakket tijdens het ontbijt! Schenk je kids een tas vol schoolspullen waardoor ze met nóg meer zin terug naar hun klasvriendjes trekken. Je zal ervan versteld staan hoe blij een kind kan zijn met een nieuwe vulpen, kleurrijke markeerstiften, een coole kaft of een reeks nieuwe post-its met gekke vormen. Een cadeautje maakt van elke dag een feest. Wordt 1 september voortaan ook bij jullie thuis één van de vele feestdagen?

Vergeet de schoolbel niet!