Hoe leg jij je mama in de watten?

Straks, op zondag 13 mei, is het weer moederdag...

Straks, op zondag 13 mei, is het weer moederdag. Dan vieren we alle mama’s en bedanken we hen voor alle liefde en zorg waarmee zij ons al jarenlang omringen. Tijd om hen flink in de watten te leggen! Hier alvast 4 tips hoe je dit kan aanpakken.

  • Werk haar to-do-lijstje af

Heeft je mama een lijstje met klusjes die nog moeten opgeknapt worden in of rond het huis? Een boom die dringend gesnoeid moet worden? Ramen die gelapt moeten worden? Een zolder die moet worden opgeruimd of een kamer die moet worden geschilderd? Neem dan een deel van haar lijstje over en werk enkele klusjes voor haar af. Schilder de slaapkamer in een warme kleur en werk nadien af met enkele knusse accessoires. Je mama verdient de meest gezellige plek van het huis om tot rust te komen na een drukke dag!

  • Start samen een hobby

Wil je mama al lang een hobby oppikken? Naar de fitness gaan, danslessen volgen, keramiek beschilderen,… Neem haar bij de hand en schiet samen in actie. Een leuke, gezamenlijke hobby zorgt voor een wekelijkse moedertjesdag. Dat zal haar ongetwijfeld verrassen!

  • Neem voor één keer haar plaats achter het fornuis in

Iedereen weet het: mama’s keuken is de lekkerste keuken ter wereld. Toch is het een leuk plan om voor één dag de keuken moedervrij te maken. Zorg samen met zussen of broers voor allerlei lekkers. Je kan taarten bakken, viergangenmenu’s voorbereiden, uitgebreid aperitieven,… Er zijn heel wat opties, dus er is vast iets wat jullie op tafel kunnen toveren. Weet je wat extra leuk zou zijn? Als je mama nadien in de keuken allerlei nieuwe spulletjes vindt! Verrassende cadeautjes na moederdag die het hemelse gevoel van die dag nog even laten nazinderen…

  • Parfum

Het hoeft niet altijd helemaal gek te zijn. Soms kan je je mama ook verblijden met een eenvoudig pakje. Een flesje van haar lievelingsparfum, bijvoorbeeld. Misschien bestaat er wel een geschenkverpakking met extra producten in haar favoriete geur? Ze zal er vast dol op zijn!

Hopelijk hebben onze tips je kunnen inspireren!

Fijne moedertjesdag gewenst!