De zomer is in het land en dat betekent maar één ding: vakantie!

En voor wie thuisblijft, hebben wij enkele fijne tips verzameld om ook in België heel wat vakantiepret te beleven!

Zomer!

De zomer is in het land en dat betekent maar één ding: vakantie! Sommigen trekken naar het frisse noorden, anderen naar de Zuid-Arfrikaanse winter, nog anderen houden het bij een uitstapje naar de buurlanden. En voor wie thuisblijft, hebben wij enkele fijne tips verzameld om ook in België heel wat vakantiepret te beleven!

Zwemmen

Als het weer even zonnig blijft als de voorbije periode, dan kunnen we maar beter voor waterpret zorgen! Die vinden we niet alleen in het gemeentelijke zwembad of in grote zwemparadijzen, maar bij deze temperaturen ook in de vele openluchtzwembaden, rivieren en… aan zee natuurlijk! Maak gerust even een uitstapje naar de Noordzeekust en ga er even profiteren van een koele zeebries en verkwikkend zeewater. Niet zo’n fan van de zee? Dan is een kajakuitje ook zeker een aanrader. In deze hitte wordt het zelfs plezant om even samen kopje onder te gaan :-)!

Festivals

De Belgische zomerkalender zit elk jaar opnieuw bomvol festivals, en met de zon erbij worden deze alleen maar leuker. Er zijn foodtruck festivals, gigantische rockfestivals en kleinere festivalletjes met wereldmuziek, mega dance events of kleine kermissen, gekke stadsfeesten of folkloristische vieringen… Je hebt ze voor het kiezen. En als je al op uitstap gaat naar de andere kant van het land, waarom maak je er dan niet meteen een tweedaagse met overnachting van? Dat voelt ook aan als reizen. Hallo vakantiekriebels!

Solden

Nog tot het einde van de maand profiteer je in het hele land van fikse kortingen op de zomercollecties, want de zomersolden zijn volop aan de gang. Mis deze koopjes niet en plan alvast een shoppinguitje tijdens je vakantie. Ga op zoek naar de mooiste bikini, het fleurigste kleedje of het meest comfortabele paar sandalen om ook de rest van je zomer in alle rust te kunnen genieten.

Fijne vakantie gewenst!