Waarom Halloween zo leuk is

Halloween is hét griezelfeest van het jaar en daar houden wij van!

Halloween is een griezelfeest dat jaarlijks gevierd wordt aan de vooravond van Allerheiligen. Het fenomeen komt overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en de Angelsaksische landen, maar vindt ook bij ons jaar na jaar steeds meer bijval. Hoewel sceptici het feest al eens door het slijk durven te halen, zijn wij helemaal fan van Halloween. En wel hierom:

Halloween is een eetfestijn

Wij Belgen houden van lekkers. We eten graag een hapje, drinken graag een glaasje en toveren op elke feestdag heerlijke maaltijden op de tafel. Wild op Kerstdag, wafels als het kermis is, mosselen om de zomer in te zetten… Noem maar op! Ook Halloween is een waar smulfestijn. Met pompoen - dé Halloweengroente - kan je bovendien tal van gerechten bereiden: soep, puree, ovenschotels, cake… Wie van eten houdt, houdt ook van het Halloweenseizoen!

Halloween haalt de creatieveling in jou naar boven

Voor Halloween worden verkleedpartijen georganiseerd, smakelijke etentjes, of huiveringwekkende griezeltochten. Stuk voor stuk halen deze evenementen de creatieveling in jou naar boven. Je stikt kostuums om tot horror-outfits, gaat in de keuken aan de slag met griezelkoekjes of pompoenbereidingen en knutselt allerlei gekke decoratiespullen, van lantaarns tot heksenhoeden. Geef toe: niets is leuker dan nog eens de handen uit de mouwen te steken! Daarom hou je zo van Halloween!

Halloween is samen griezelen met het hele gezin

Ten slotte zorgt Halloween naast heel wat gebibber ook voor blije kindergezichtjes. En een vrolijke kroost? Daar doen we alles voor! Dus als we bovenop Pasen, Kerst, Sinterklaas of Valentijn ook nog eens Halloween moeten vieren, dan doen we dat met ongelofelijk veel plezier! Elke gezellige activiteit samen met het hele gezin is namelijk een opkikker voor ons humeur. Hoera Halloween!

Griezelige groetjes!